19:26:01 28.03.2024
Stiri

R. Moldova și Comisia Europeană vor semna un acord de finanțare pentru gestionarea crizei energetice din republica noastră: Grantul de 60 de milioane de euro va ajunge la Chișinău până la finele lunii decembrie

Actualitate 08.12.2021 12:59 Vizualizări1553 Autor: Ziarul National
R. Moldova și Comisia Europeană vor semna un acord de finanțare pentru gestionarea crizei energetice din republica noastră: Grantul de 60 de milioane de euro va ajunge la Chișinău până la finele lunii decembrie


Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova un grant de 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei din sectorul energetic, ajutor anunțat de către oficialii de la Bruxelles după ce „Gazprom” a majorat, în octombrie curent, prețul gazelor naturale livrate R. Moldova.

Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a avizat astăzi pozitiv inițierea negocierilor și semnarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind „Contractul de consolidare a statului și rezilienței pentru Republica Moldova”.

Banii vor fi oferiți sub formă de asistență nerambursabilă în cadrul Instrumentului de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare și cooperare internațională – Europa Globală.

Scopul acordului este de a atenua impactul social-economic urmare a creșterii prețurilor la gazele naturale, de a spori capacitatea Guvernului în a furniza servicii personalizate grupurilor vulnerabile, precum și redresarea social-economică pe termen lung, securitatea energetică și tranziția energetică în Republica Moldova.

Anterior, autoritățile au anunțat că acest document va fi semnat în preajma Summitului Parteneriatului Estic, care va avea loc pe 15 decembrie curent, la Bruxelles.

Suma urmează a fi debursată într-o singură tranșă, până la finele lunii curente.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md