09:43:38 20.04.2024
Stiri

CSE a dispus set de măsuri pentru FLUIDIZAREA traficului la frontiera moldo-română: Polițiștii și vameșii din R. Moldova vor activa pe teritoriul României

Actualitate 14.06.2022 18:15 Vizualizări1207 Autor: Ziarul National
CSE a dispus set de măsuri pentru FLUIDIZAREA traficului la frontiera moldo-română: Polițiștii și vameșii din R. Moldova vor activa pe teritoriul României


Mai multe măsuri necesare pentru îmbunătățirea situației în vămi și fluidizarea traficului la frontiera moldo-română au fost aprobate, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Deciziile vin ca urmare a întâlnirii de lucru dintre prim-ministra Natalia Gavrilița și omologul său român, Nicolae Ciucă, care a avut loc 10 iunie, la București, dar și a întrevederilor tehnice ulterioare între reprezentanții autorităților competente din cele două state.

Astfel, Serviciul Vamal și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au fost împuternicite să inițieze discuții cu autoritățile responsabile din România, conform competențelor funcționale, pentru a agrea reguli de interacțiune și control care vor fi aprobate ulterior de către părți.

Totodată, CSE a creat premisele pentru ca Serviciul Vamal și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră să activeze în punctele de trecere a frontierei de stat dintre R. Moldova și România situate pe teritoriul României.

O altă prevedere adoptată astăzi vizează împuternicirea Serviciului Vamal de a întreprinde măsuri de gestionare a fluxului de mijloace de transport prin posturile vamale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md