Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Jocurile Olimpice de la Paris…

Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Ștafeta torței a fost lansată de Basile Boli

Foto: X/ Michèle Rubirola

Ștafeta torței olimpice a fost lansată joi, 9 mai, la Marsilia, Franța, la bazilica Notre-Dame-de-la-Garde, unde legenda fotbalului din Marsilia, Basile Boli, a fost primul care a purtat torța care va ajunge la Paris pentru Jocurile Olimpice pe 26 iulie, potrivit Le Figaro, citat de G4Media.

Fostul internațional francez, care a marcat unicul gol al victoriei în finala Cupei Campionilor din 1993 a echipei Olympique de Marseille, a demarat ștafeta chiar sub faimoasa statuie aurită a „Bunei mame”, care veghează asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Franța.

Îmbrăcat în alb, ca toți purtătorii flăcării, el a trecut apoi flacăra lui Colette Cataldo, în vârstă de 83 de ani, o suporteră veche a OM, care a cântat „Allumer le feu” (Aprindeți focul) de Johnny Hallyday.

Este flacăra olimpică, este simbolul sportului, al conviețuirii, a tot ceea ce putem spera în lume”, a comentat ulterior Basile Boli.

Câteva zeci de persoane au urcat pe deal pentru a asista la acest moment special, iar cardinalul Jean-Marc Aveline, arhiepiscop de Marsilia, a fost prezent în ținută de gală.

Marsilia este singurul oraș, în afară de Paris, care va fi traversat timp de o zi întreagă de ștafetă.