Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Neînțelegeri între socialiști și…

VIDEO Neînțelegeri între socialiști și Alexei Lungu, nemulțumit că Șor a adus oameni la marșul Memoriei, dar nu i s-a permis să meargă în fața coloanei, alături de Dodon: „Pe mine să mă umilească patru gorile?”

Sursa: ZdG

Cu puțin timp înainte de începutul marșului Memoriei, în cadrul căruia oamenii s-au îndreptat spre  Complexul Memorial „Eternitate”, președintele partidului Șansă, susținut de Ilan Șor, Alexei Lungu, s-a arătat nemulțumit că i-a fost blocată deplasarea spre deputatul fostului partid Șor, Denis Ulanov, care se afla mai în fața coloanei de oameni, aproape de politicieni socialiști.

Astfel, de-a lungul evenimentului, Ulanov a fost singurul reprezentant Șor care a stat alături de ex-președintele Igor Dodon și alți socialiști, deși „Blocul Politic Victorie”, anunțat de la Moscova de ex-deputatul fugar Ilan Șor, a invitat „toți locuitorii și oaspeții Chișinăului să se alăture coloanei comune”, punând la dispoziție transport gratuit organizat din toate sectoarele capitalei.

Schimbul de replici a avut loc aproape de unde era Dodon, soția acestuia și fii lor, spre locul care încerca Lungu să se îndrepte.

Feciorii fostului șef de stat Dodon, captură de ecran/Elena Covalenco

Eu am cerut să trec lângă Denis, noi suntem din organizatori”, a încercat să explice Lungu, în timp ce era blocat de cel puțin patru bărbați, care nu voiau să-i permită. Jurnalistul transformat în politician s-a arătat nedumerit de cine sunt acei bărbați și de ce i-au blocat calea.

„Cine sunt cetățenii ăștia? Participanții sunt în coloană, (…) dar nu să mă țină pe mine, să mă împingă, să mă buzunărească, să-mi scoată banii din buzunare. (…) Uite la el, e desenat pe mână și a venit aici să mă împingă pe mine (…) Cine sunt ei să-mi obstrucționeze…”, a declarat Lungu, se arată în clipul video publicat de jurnalista Elena Covalenco.

La scurt timp s-au apropiat președintele și vicepreşedintele fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Vlad Batrîncea și Grigore Novac, cărora Lungu le-a cerut să-i îndepărteze pe acei bărbați.

„Ia-i de aici, Vlad. (…) Uitați-vă la ei. Nu pot să vin spre voi. (…) Sunt cinci oameni împotriva mea. Toți mă țin. Eu normal am vrut să trec să vorbesc cu Denis și cu Vlad”, s-a mai plâns Lungu.

Voi ați vorbit destul, nu?”, i-a replicat Novac. „Poți să ne permiți să facem evenimentul așa cum am declarat?”, a mai spus vicepreședintele fracțiunii PSRM.

Nafiga (de ce n.r) tu vorbești peste el? Noi doar ne știm foarte bine. Iei de aici, de ce ei mă țin? Noi am avut cu totul altă înțelegere cu voi”, a spus Lungu.

Vlad Batrîncea i-a indicat președintelui Șansă unde să rămână mai în spate, menționând că este ocupat și că evenimentul va începe imediat.

Aceștia cine sunt? Trupe paramilitare? Poate sunt provocatori”, a mai întrebat Lungu.

Totuși, în final, acestuia urma să-i fie permisă trecerea spre fața coloanei, dar acesta nu s-a mai arătat interesat, deși deja era rugat.

„Pe mine să mă umilească patru gorile?”, a adăugat Lungu, îndepărtându-se.