Iohannis: România a sprijinit umanitar Ucraina, dar și Republica Moldova. Trebuie asigurată securitatea alimentară© deschide.md

Iohannis: România a sprijinit umanitar Ucraina, dar și Republica Moldova. Trebuie asigurată securitatea alimentară

, 4 știri, 7 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis spune că este în continuare nevoie de sprijin pentru Ucraina, dar și pentru Republica Moldova, în contextul crizei economice și umanitare provocare de invazia rusă. El a subliniat, după summit-ul B9 de la București, importanța demersurilor pentru asigurarea securității alimentare și a consolidării relațiilor NATO cu partenerii din regiune, scrie Digi24.

„Am avut astăzi un schimb de opinii de substanță cu privire la evoluțiile recente de securitate, dar și privind răspunsul aliat la acestea, mai ales în pregătirea deciziilor de la Summitul NATO de la Madrid. Dialogul de astăzi a evidențiat, o dată în plus, angajamentul nostru ferm de a contribui activ la realizarea obiectivelor NATO.

Am subliniat și în acest context necesitatea ca viitorul concept strategic al NATO să reflecte cât mai adecvat și realist noi parametri de securitate, să acorde prioritate apărării colective, să definească Rusia ca amenințare și să consolideze Alianța pe toate palierele pentru a face față tuturor provocărilor din prezent și din viitor.