Un avion de luptă al Rusiei a lovit o dronă americană deasupra Mării Negre15Foto1Video© publika.md

Un avion de luptă al Rusiei a lovit o dronă americană deasupra Mării Negre

, 19 știri, 17 vizualizări

Un incident implicând o dronă de tip Reaper de fabricație americană a avut loc în spațiul internațional din Marea Neagră. Comandamentul European al SUA a indicat într-un comunicat că două avioane rusești de tipul Su-27 au efectuat o interceptare nesigură și neprofesionistă a unui avion fără pilot MQ-9 Reaper al Forțelor aeriene ale SUA care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, conform textului, scrie agerpres.ro.

În jurul orei 07:03, unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea unui MQ-9, determinând forțele americane să fie nevoite să doboare MQ-9 în apele internaționale. De mai multe ori înainte de coliziune, Su-27 a aruncat combustibil și a zburat în fața MQ-9 într-un mod nesăbuit, necorespunzător din punct de vedere ecologic și neprofesionist. Acest incident demonstrează lipsă de competență pe lângă lipsa de siguranță și de profesionalism, se menționează în comunicatul citat.

„Drona noastră MQ-9 efectua operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de un avion rusesc, ceea ce a dus la prăbușirea și pierderea completă a MQ-9”, a declarat generalul James B. Hecker, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și din Africa. „De fapt, această acțiune nesigură și neprofesionistă a rușilor aproape că a provocat prăbușirea ambelor aeronave”, a afirmat el.