image
Sursa foto: ms.gov.md

15 ventilatoare pulmonare, procurate cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, repartizate în 5 spitale din capitală

15 ventilatoare pulmonare, procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, au fost repartizate Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, Institutului de Medicină Urgentă, Institutului de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, informează Ministerul Sănătății.

Ventilatoare pulmonare noi au fost deja instalate în secția Terapie Intensivă chirurgie cardiovasculară a SCR „Timofei Moșneaga”. Cu ajutorul acestor dispozitive medicale de ultimă generație sunt restabilite și menținute funcțiile vitale ale pacienților supuși intervențiilor chirurgicale pe cord, cu un grad înalt de complexitate, susțin medicii.

Aparate noi de ventilare pulmonară sunt puse în funcțiune și în secția Terapie intensivă STROKE a Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie „Diomid Gherman”. Potrivit doctorilor, dispozitivele asigură suportul ventilator pentru pacienții în stare gravă, cu boli neurologice și neurochirurgicale.

Potrivit MS, valoarea totală a celor 15 ventilatoare pulmonare constituie 315 435 de dolari.

ms.gov.mdms.gov.md
ms.gov.mdms.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: