image
Sursa foto: jurnaltv.md

Un minor de 15 ani din raionul Căușeni a fost sechestrat și maltratat de miliția regimului de la Tiraspol // VIDEO

Un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a fost sechestrat și maltratat de miliția regimului de la Tiraspol. Jurnaliștii de la portalul ”Zona de Securitate” au obținut imagini, în care se vede cum băiatul este urcat forțat într-o mașină a miliției din orașul Tighina. Totul s-a întâmplat vineri, 20 ianuarie, în jurul orei 16:00. Minorul s-a ales cu multiple traumatisme.

Adolescentul se îndrepta spre casă după antrenament la o sală de sport din Tighina, la câteva minute distanță de satul Hagimus. Potrivit mamei băiatului, la ieșire, fiul său ar fi fost luat la întrebări de către mai multe persoane în civil, ce aveau un comportament agresiv și au încercat să-l rețină. Apoi, împreună cu milițienii, aceștia l-au urcat forțat într-un microbuz cu simbolurile miliției transnistrene, punându-i cătușele. Prietenii băiatului au reușit să filmeze reținerea.

Mama minorului a declarat pentru portalul ”Zona de Securitate” că fiul ei a stat reținut mai bine de două ore fără ai fi prezentată vreo învinuire. Imediat ce au ajuns acasă, a fost chemată ambulanța, iar minorul a fost dus la Unitatea Primiri Urgențe din Căușeni.

Băiatul afirmă că nimeni dintre cei care l-au sechestrat nu s-a prezentat. El presupune că miliția regimului separatist l-a confundat cu o altă persoană.

Familia împreună cu minorul au fost la Centrul de medicină legală din Anenii Noi, pentru a documenta rănile primite în urma loviturilor. Familia urmează să depună o plângere la Procuratură și la Poliție.

„Este o situație care, din păcate, se întâmplă periodic. De obicei nu este nimeni tras la răspundere penală și este foarte important ca astfel de abuzuri să fie identificate, iar ulterior trași la răspundere, pentru a nu consolida fenomenul de impunitate. O să avem în viitorul apropiat o întâlnire cu familia și vom pune la punct toate celelalte detalii”, a spus avocatul Promo-LEX, Pavel Cazacu.

Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Tighina, Ivan Obreja, a declarat pentru portalul ”Zona de Securitate” că civilii care l-au agresat pe minor au fost identificați - aceștia s-au adeverit a fi ”colaboratori ai structurilor ilegale de forță transnistrene”. Urmează să fie intentată o cauză penală. Biroul Politici de reintegrare a anunțat că în conformitate cu prevederile în vigoare, vor fi dispuse măsurile legale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: