image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Ultima oră! BCS înaintează moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor înaintează moțiune simplă împotriva activității Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

În opinia BCS, ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, „nu are o viziune clară privind dezvoltarea sectorului agro-alimentar” și spun că suportul oferit de Guvern pentru agricultori nu este suficient.

„La mai bine de 9 luni, de când Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a preluat funcția, starea de lucruri în sectorul strategic al Economiei Naționale – Agricultura este deplorabilă. Și aceasta se întâmplă în situația în care Ministrul a preluat funcția într-un an record pentru sectorul agricol. Astfel, datorită eforturilor financiare și nefinanciare ale guvernului oferite agricultorilor în cel mai dificil an agricol din istoria țării – anul 2020, în anul 2021 producătorii agricoli au obținut rezultate record în producerea globală de grâu – de circa 1,6 mil tone, care asigură integral securitatea alimentară a țării, estimată la circa 350 mii tone, recolta globala de porumb s-a ridicat la 2,8 mil. tone, orz – 165 mii tone, floarea-soarelui – peste 950 mii tone. Cu astfel de rezultate, securitatea alimentară a țării urma să fie asigurată pe câțiva ani înainte, dar, spre regret, capacitățile manageriale ale Ministrului nu ne permite să avem o dezvoltare continuă în sector și acces sigur al populației la produsele agroalimentare – limitat din cauza creșterii galopante a prețurilor și diminuării puterii de cumpărare a consumatorilor”, a declarat deputatului socialist Radu Mudrea, care este și vicepreședintele Comisiei agricultură și industrie alimentară.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. După primirea moţiunii, preşedintele şedinţei o aduce la cunoştinţa Parlamentului, care stabileşte data dezbaterii, şi dispune remiterea ei de îndată Guvernului şi distribuirea acesteia deputaţilor.

Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: