Linkuri accesibilitate

De ce s-a prăbuşit blocul din Otaci?


În multe din blocurile noastre, cetăţenii dornici de metri pătraţi vitali încep să distrugă pereţii şi să-şi reconfigureze locuinţele.

Blocul de locuinţe din Otaci s-a prăbuşit pe neaşteptate şi nimeni nu ar fi putut prezice această tragedie mai înainte. Noroc că locatarii au văzut în ceasul al doisprezecelea nişte crăpături mari în pereţi şi şi-au părăsit apartamentele. Am găsit în presă o cauză a dramei, chipurile blocul cu pricina a fost construit aiurea.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:26 0:00
Link direct


Eu mă tot gîndesc de ce s-a dezintegrat blocul din Otaci şi cred că toţi locatarii aceia ar trebui întrebaţi dacă nu cumva au distrus nişte pereţi în apartamentele lor pentru a le reconfigura. Nu cumva de vină sunt şi locatarii cu pricina? Nu cumva au distrus nişte pereţi în apartamente pentru a-şi lărgi locuinţele? Nu cumva au periclitat, prin reparaţii nesăbuite, trăinicia blocului?

Eu văd ani de zile iată ce. În multe din blocurile noastre, cetăţenii dornici de metri pătraţi vitali încep să distrugă pereţii şi să-şi reconfigureze locuinţele. Unii scot din case zeci de saci cu piatră, cărămizi, beton. Fiecare face ce vrea în apartamentul lui fără să se gîndească măcar o clipă la pericolul pe care îl comportă distrugerea pereţilor. În consecinţă, cred că multe din blocurile noastre sunt acum pe picioare de lut şi se pot dezintegra oricînd.

De unde vine dorinţa asta de a modifica configuraţia apartamentului ca şi cum acesta ar fi o ogradă din sat? Cum se explică această ignoranţă? De ce oamenii aceştia nu admit că pun în pericol siguranţa blocurilor?

În Occident, omul examinează apartamentul şi, dacă nu-i convine ceva, se duce să-şi caute altul. În RM, omul îl cumpără şi mută pereţii fantasmagoric. Sunt convins că mulţi dintre noi locuiesc în blocuri şubrede, un soi de blocuri- butoaie de pulbere. Revenind la blocul din Otaci, aş fi foarte curios să ştiu ce s-a întîmplat cu pereţii din apartamentele cu pricina înainte de prăbuşire.

XS
SM
MD
LG