Ucraina raportează lupte crâncene în nord-estul țării

Un oficial ucrainean de rang înalt a raportat lupte grele în nord-estul țării, forțele Kievului menținându-și liniile și obținând câștiguri în unele zone, transmite G4media.ro.

Aceasta vine după ce președintele ucrainean Volodimir Zelensky a descris duminică drept „o zi bună, o zi puternică” pe front, în special în apropiere de Bahmut.

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat că forțele rusești „încearcă să ne scoată” din pozițiile ridicate din nord-estul țării, ocupate de Moscova după invazia din 2022, dar recucerite ulterior de trupele ucrainene.

Sarcina cheie a rușilor, a declarat ea la televiziunea națională, a fost de a „deturna forțele noastre din zona Bahmut, unde avem o ofensivă de succes”.

„Au atacat la nesfârșit în această săptămână. Dar trupele noastre rezistă atacurilor și uneori îi resping cu pierderi grele”, a spus ea.

Luna trecută, Ucraina a lansat o contraofensivă care se concentrează pe o campanie spre sud pentru a crea o prăpastie între forțele rusești care dețin teritorii în est și peninsula anexată Crimeea, precum și pe recâștigarea terenului din jurul Bahmut.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata