Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Donald Trump revine pe Facebook și Instagram

26 ian. 2023,, 20:00   Externe
1771 0

Donald Trump revine pe Facebook și Instagram, după ce Meta a anunțat că va pune capăt suspendării de doi ani a conturilor sale. Suspendarea se va încheia „în următoarele săptămâni”, a transmis gigantul rețelelor sociale, scrie BBC.

Trump a fost suspendat de pe Facebook și Instagram după revoltele din capitala Statelor Unite, în 2021.

„Suspendarea a fost o decizie extraordinară luată în circumstanțe extraordinare”, a adăugat acesta.

Clegg a mai spus că o analiză a companiei a constatat că acum conturile lui Trump nu mai reprezintă un risc serios pentru siguranța publică.

Dar, din cauza „încălcărilor” anterioare ale fostului șef de la Casa Albă, el se va confrunta acum cu pedepse mai mari în cazul unor recidive. Republicanii au făcut presiuni pentru ca Trump să revină pe Facebook, în timp ce se pregătește să candideze din nou la președinție anul viitor.


Trump are acum propria sa rețea socială, Truth Social, iar contul său a fost restabilit pe Twitter (unde încă nu a postat nimic). În Silicon Valley, dezbaterea despre interzicerea unor conturi s-a schimbat, mai ales la Twitter, de când Elon Musk a preluat conducerea, condamnând eforturile anterioare ale companiei de a arbitra conținutul. Și deși nu există niciun drept legal pentru Trump sau pentru oricine altcineva de a fi pe rețelele sociale, republicanii din Florida și Texas încearcă să creeze legi care să împiedice companiile de rețele sociale să elimine anumite postări, scrie NBC News.

Daniel Karell, sociolog la Universitatea Yale, care studiază modul în care rețelele sociale modelează violența politică, crede că nu este ușor de spus ce impact vor avea acum cuvintele lui Trump pe Facebook. În anumite privințe, Facebook contează mai puțin, a spus el.

„Oamenii care ar fi motivați să amenințe siguranța publică din cauza prezenței lui Trump pe Meta au fost cu siguranță expuși ideilor și retoricii similare în ultimul an prin alte platforme, surse media și rețele”, a spus Karell.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?