Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Un bărbat din Moscova a încercat să fure cadavrul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin de la mausoleul

7 feb. 2023,, 21:30   Externe
2540 0

Un bărbat din Moscova a încercat să fure trupul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin. Rusul era beat, iar medicii l-au diagnosticat cu „o tulburare mintală cauzată de alcoolism”.

Agenția rusească Tass scrie că bărbatul era „extrem de beat” și că a fost luat în custodia poliției după ce a intrat ilegal în mausoleul lui Lenin din Piața Roșie din Moscova. Anunțul a fot făcut de Denis Simonov, șeful departamentului de comunicații al gărzii federale ruse, transmite breaking.

Bărbatul a escaladat, luni dimineaţă, barierele din faţa mausoleului aflat în Piaţa Roşie din Moscova şi a încercat să pătrundă apoi în acea clădire puternic păzită, situată din afara zidurilor Kremlinului. El a fost arestat la intrare, scrie Agerpres, care citează DPA.

Paramedicii l-au diagnosticat pe bărbat cu o tulburare mintală cauzată de alcoolism.

Mausoleul teoreticianului comunist, care a murit în 1924, a fost considerat un important obiectiv turistic în perioada sovietică, cînd milioane de oameni au vizitat memorialul. Trupul lui Lenin a fost îmbălsămat și expus vizitatorilor imediat după moartea acestuia. Cadavrul este, în mod periodic, reîmbălsămat de autoritățile ruse.


2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?