Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul R.Moldova și al României se reunește la Chișinău

25 mar. 2023,, 12:31   Politică
2508 0

Marți, 28 martie, va avea loc cea de-a IX-a Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României (CCIE).

În cadrul evenimentului, va fi semnată o rezoluție care vizează procesul de integrare europeană a țării noastre. La final, copreședinții CCIE, Petru Frunze și Andrei Daniel Gheorghe, vor face declarații de presă.

Delegația CCIE se va afla în Republica Moldova în perioada 26-29 martie. Agenda vizitei mai include întrevederi cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu Prim-ministrul Dorin Recean. De asemenea, oficialii vor participa la conferința „105 ani de la unirea Basarabiei cu România. Alexandru Marghiloman şi principalii săi colaboratori – destine în istorie”, care va avea loc la 27 martie. Parlamentarii români vor vizita și cîteva localități: vor participa, la Ialoveni, la dezvelirea bustului lui Alexandru Marghiloman și al lui Ion Inculeț, vor merge la Ungheni, unde vor vizita Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria”, podul rutier de peste Prut și Parcul „Micul Cluj”.

Tot pe data de 27 martie, la Chișinău este așteptată conducerea Parlamentului României – Președintele Camerei Deputaților, Ion-Marcel Ciolacu, și Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu. De asemenea, în perioada 26-27 martie, o delegație a Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților şi Senatului României pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații vine într-o vizită în Republica Moldova.

Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a fost constituită în anul 2010. Din ea fac parte cîte zece deputați din legislativul de la Chișinău și cel de la București. Conform regulamentului CCIE, Comisia se întrunește anual în două reuniuni, alternativ în Republica Moldova și în România.

4
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?