Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Mașinile ar putea fi oprite de poliție doar în cazul încălcărilor vădite

31 ian. 2023,, 13:00   Societate
3478 0

Codul contravențional urmează să fie completat cu o normă care stabilește că agenții de circulație vor avea dreptul să oprească vehiculele în trafic doar în cazul încălcărilor vădite. Noua normă se află într-un proiect promovat de Ministerul Justiției.

Astfel, se propune ca, în acest caz, Codul contravențional să fie completat cu prevederea: ”Oprirea de serviciu a vehiculului, de către agentul de circulație, pentru constatarea contravențiilor din domeniul circulației rutiere se admite doar în cazul încălcării vădite a normelor ce determină circulația vehiculelor pe drumurile publice ale Republicii Moldova, precum și pe teritoriile adiacente acestora, circumstanțe care vor fi consemnate în procesul-verbal cu privire la contravenție”.

În același context, autorii proiectului spun că prevederea promovată are drept scop excluderea utilizării abuzive de către agenții de circulație a opririi de serviciu, decât în situația admiterii de către conducătorul vehiculului a încălcării evidente a Regulamentului circulației rutiere.

14
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?