Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Operațiune amplă moldo-ucraineană: 44 percheziții la membrii unei organizații criminale

1 dec. 2022,, 12:49   Societate
3427 0

Ofițerii de investigație au desfășurat simultan zeci de percheziții pe teritoriul R. Moldova și al Ucrainei, într-un dosar în care sînt vizate grupuri criminale din regiunea transnistreană.

Astfel, perchezițiile au avut loc la cinci figuranți în Cahul și Chișinău, precum și la 9 persoane din regiunea Odesa.

Potrivit oamenilor legii, perchezițiile au avut loc în cadrul unui dosar pornit în 2016 pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, cu grupuri infracționale ale acesteia active în raioanele de Est ale Moldovei.

Recent, oamenii legii le-au dat în vileag comunicarea membrilor grupului, a cărui lider, în vîrstă de 56 de ani, este din Ucraina. Suspectul urmează să fie anunțat în căutare de autoritățile ucrainene.

Acțiunile de investigații s-au desfășurat urmare a schimbului de informaţii prin intermediul EUROPOL cu autoritățile din Ucraina. Acestea au stabilit că un ucrainean de 56 de ani a creat o organizație criminală cu legături inter-regionale, care a activat în Odessa și are tangențe cu lumea interlopă din stînga Nistrului.


Bărbatul ar fi implicat în organizarea crimelor la comandă, estorcare de bani, vînzări de droguri, contrabandă cu arme și muniții, atacuri raider, torturi și răpiri de oameni din mediul de afaceri etc.

Ca urmare a perchezițiilor, au fost ridicate mai multe corpuri delicte precum mărfuri, bonuri de creanță, timbre de pre-livrare, evidență contabilă, contracte de activități economice comune și autovehicule, precum și arme și muniții deținute ilegal.

În operațiunile de investigație au fost implicați circa 150 de ofițeri din Moldova și Ucraina.

Urmărirea penală continuă, sub conducerea procurorilor PCCOCS, în vederea stabilirii tuturor aspectelor infracționale investigate.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?