Un ofiter de urmarire penala si finul acestuia au fost trimisi in judecata dupa ce au luat 25 de mii de euro drept mita cu promisiunea de a influenta mersul lucrurilor intr-un dosar care viza migratia ilegala. 

Publicat:25.05.2023, 12:57

Potrivit Procuraturii Anticoruptie, urmarirea penala a fost pornita in noiembrie 2021 in baza unui denunt. 

In urma investigatiilor, s-a stabilit ca invinuitii au pretins si primit, in perioada anului 2020, de la denuntator, in mai multe transe suma de 25 000 de euro, echivalent al sumei de 487 250 lei pentru a influenta ofiterii de urmarire penala din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane si procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauze Speciale. Acestia instrumentau cauza penala de acuzare a denuntatorului si a altor persoane de savarsirea infractiunii de organizare a migratiei ilegale.

In schimbul banilor, intermediarul sustinea ca ii poate determina pe procurori si ofiteri, prin intermediul nasului sau care este ofiter de urmarire penala in aceeasi institutie, sa adopte hotarari favorabile pe cauza penala mentionata. Totodata, in perioada 2020-2021, barbatul a mai primit alti 25 000 euro, pentru a influenta procurori din cadrul Procuraturii raionului Hincesti, prin adoptarea unor solutii pe cauza penala pe care o aveau in conducere in privinta denuntatorului.

Invinuitii risca amenda de la 200 de mii la 300 de mii de lei sau inchisoare de la trei la opt ani. 

Acestia nu si-au recunoscut vina.