Trei sportivi din țara noastră au cucerit medalii la Cupa Mondială de Para Powerlifting. La seniori, Larisa Marinenkova s-a ales cu argint, iar la categoriile inferioare de vârstă, Egor Briculschi și Mihail Blănaru au devenit campioni.

Publicat:28.03.2024, 16:53

Egor Briculschi a reușit să devină marele campion la juniori, în categoria de până la 80 de kilograme. Sportivul de 19 ani a obținut rezultatul total de 190 de kilograme, cea mai bună încercare fiind de 100 de kilograme.

Și Mihail Blănaru a fost cel mai bun în categoria sa. Moldoveanul s-a impus la cadeți, în proba de până la 49 de kilograme.

Totodată, țara noastră a fost reprezentată de cinci sportivi la seniori. Valeriu Buruian și Mihail Țurcan s-au clasat pe pozițiile opt și nouă. În paralel, Denis Raiul și Ștefan Roșca au făcut parte din aceeași categorie, de până la 88 de kilograme. Dacă Raiul a încheiat pe locul nouă, Ștefan Roșca a fost aproape de podium, clasându-se pe treapta a patra.

Singura medalie la seniori a fost adusă de Larisa Marinenkova, care a cucerit argintul. La Cupa Mondială de Para Powerlifting din orașul egiptean Sharm El Sheik au concurat 245 de sportivi din 34 de țări. Moldova, care i-a avut în fruntea lotului pe antrenorii Dumitru Prodan, Zinaida și Alexandru Iov, a ocupat locul nouă în clasamentul pe echipe.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.