Rusia transforma Avdiivka intr-un „loc asemanator celor din filmele post-apocaplitice”, intensificandu-si bombardamentele si fortand o inchidere aproape completa a acestui oras din linia intai a frontului, a declarat duminica un inalt oficial local, relateaza Reuters si Agerpres, potrivit hotnews.ro. 

Publicat:27.03.2023, 11:49

Aproximativ 2.000 de civili din cei peste 30.000 de locuitori inainte de razboi au mai ramas la Avdiivka, localitate din regiunea Donetk, situata la aproape 90 km sud-vest de orasul asediat Bahmut - cel mai fierbinte loc de pe frontul din Ucraina in prezent- conform oficialilor ucraineni.

„Ma intristeaza sa spun acest lucru, dar Avdiivka devine din ce in ce mai mult asemanator cu un loc din filmele post-apocaliptice”, a declarat seful administratiei militare ucrainene a orasului, Vitali Barabas, pe aplicatia de mesagerie Telegram.

Barabas a adaugat ca a inceput evacuarea lucratorilor de la utilitati care mai ramasesera in oras, iar receptia telefoniei mobile va fi suspendata in curand „pentru ca in oras exista informatori ai ocupantilor rusi”.

Ucraina a dat ordinul de evacuare la Avdiivka

In conditiile in care fortele ruse au obtinut castiguri graduale pe flancuri la Avdiivka, armata ucraineana a avertizat saptamana trecuta ca orasul ar putea deveni un „al doilea Bahmut” - unde luptele crancene de luni de zile au transformat localitatea in daramaturi.

Bombardamentele rusesti au vizat duminica doua cladiri inalte din Avdiivka, localitate situata la doar 10 km de periferia nordica a orasului Donetk, care se afla sub controlul Moscovei din 2014.

O persoana a fost ranita in urma numeroaselor lovituri aeriene asupra Avdiivka sambata, potrivit armatei ucrainene.

„Trebuie sa va impachetati lucrurile, sa plecati si sa va evacuati mai ales copiii!”, i-a indemnat Barabas pe localnicii care au mai ramas la Avdiivka si ezita sa paraseasca orasul.