Presedintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltens spune ca atat Republica Moldova, cat si Ucraina vor primi sprijinul Letoniei in parcursul european. Declaratia a fost facuta, astazi, dupa ce impreuna cu seful Legislativului, Igor Grosu, au plantat copaci, la Gradina Botanica.

Publicat:22.03.2023, 17:01

„Vrem sa va asiguram de tot ajutorul si sprijinul nostru pentru Republica Moldova si pentru Ucraina. Vom face tot posibilul ca Republica Moldova sa ajunga un stat membru al Uniunii Europene, impreuna cu noi. Chiar daca va exista o cortina de fier intre Rusia si restul statelor, Moldova si Ucraina vor fi de partea cea corecta a istoriei”, a declarat oficialul leton.

De asemenea, oficialul leton declara ca Republica Moldova si Letonia au valori si scopuri comune. 

„Noi reprezentam natiunii diferite, dar avem aceeasi mentalitate, aceleasi dorinte, iubim oamenii, vrem sa construim, se creem. Pe de alta parte este Rusia, care de secole, cu Putin in frunte, mereu s-a orientat spre a ruina, spre a cuceri, spre a distruge ca sa-i faca pe altii sa le serveasca”,a spus Edvards Smiltens.

Presedintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltens a venit cu un mesaj pentru cetatenii Republicii Moldova.

„Sa nu va fie frica. Fiti puternici si stati pe pozitie. De cealalta parte a fricii, se afla libertatea”, a transmis acesta.

Astazi, seful Legislativului, Igor Grosu, impreuna cu omologul sau, Edvards Smiltens, au plantat copaci in Gradina Botanica Nationala „Alexandru Ciubotaru”.

Potrivit Directiei comunicare si relatii publice a Legislativului, oficialul leton  are  intrevederi cu conducerea tarii – seful statului, Maia Sandu, presedintele Parlamentului, Igor Grosu, si cu prim-ministrul Dorin Recean.

Presedintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltens, se afla, in perioada 21-23 martie, intr-o vizita oficiala in Republica Moldova.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508