Procuratura Anticoruptie anunta expedierea in instanta de judecata a cauzei penale in privinta deputatului Irina Lozovan si a sotului acesteia, Pavel Girleanu care au fost retinuti in flagrant cu 30 000 de dolari.

Publicat:09.11.2023, 13:53

Potrivit probelor, procurorii au constatat ca, Irina Lozovan, fiind deputat in Parlament si membra a Biroului Politic al Partidului Politic Partidul „RENASTERE”, a acceptat cu buna stiinta finantarea Partidului „RENASTERE”, din partea grupului criminal organizat condus de Ilan Sor.

Dupa ce Partidul Politic „Sor” a fost declarat neconstitutional si pentru a mentine controlul asupra unor procese politice din Moldova, Ilan Sor i-a oferit Irinei Lozovan bani pentru identificarea cat mai multor primari si consilieri locali, pe care sa-i convinga sa adere la Partidului Politic Partidul „RENASTERE”.

Lozovan a incercat sa recruteze primarul orasului Ocnita, promitand-ui 1 milion lei personal si alti 1 milion lei, alocati primariei pentru a fi utilizati la dezvoltarea infrastructurii orasului Ocnita.

Desi, primarul orasului Ocnita a refuzat propunerea, Irina Lozovan si sotul acesteia au continuat actiunile de convingere, transmitandu-i acestuia 30 000 dolari, bani ridicati de catre sotul Irinei Lozovan, de la sediul Partidului Politic Partidul „RENASTERE”, care proveneau de la grupul criminal organizat, condus de Ilan Sor.

La 21 septembrie 2023, deputatii din Parlamentul Republicii Moldova au aprobat cererea Procurorului General interimar privind ridicarea imunitatii Irinei Lozovan, lipsind-o de imunitate parlamentara.

La aceasta etapa, urmeaza sa fie prezentate materialele cauzei penale invinuitilor si avocatilor acestora, sa fie solutionate cererile si demersurile acestora, iar ulterior cauza penala sa fie expediata in instanta de judecata.

La 18 octombrie 2023, Judecatoria Chisinau, sediul Ciocana a prelungit masura preventiva arest la domiciliu pe un termen de 30 zile in privinta Irinei Lozovan.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.