Alina Kabaeva, sub sancțiunile Marii Britanii impuse persoanelor apropiate lui Putin

 Alina Kabaeva, sub sancțiunile Marii Britanii impuse persoanelor apropiate lui Putin
0Shares

Marea Britanie a anunțat despre un nou pachet de sancțiuni, care o vizează pe fosta soție a lui Vladimir Putin, pe presupusa amantă a acestuia și alți oameni din anturajul apropiat, potrivit unian.net.

„Sancțiunile sunt îndreptate împotriva rețelelor negre, ce susțin viața de lux a lui Putin”, a declarat ministrul britanic de externe, Liz Truss, într-un comunicat.

Printre cei incluși în lista cu sancțiuni se numără: fosta primă doamnă a Federației Ruse și fosta soție a lui Putin, Ludmila Ocheretnaya. De asemenea, fosta gimnastă calificată de mass-media în relații amoroase secrete cu Putin, Alina Kabaeva, și verișorul liderului rus Mihail Shelomov.

„Demascăm și țintim rețeaua umbrită care susține stilul de viață luxos al lui Putin și întărește viciile din cercul său interior. Vom continua să impunem sancțiuni oricărei persoane care ajută și încurajează agresiunea lui Putin până când Ucraina va câștiga”, a spus Truss într-un comunicat.

Potrivit Ministerului Britanic de Externe de la Londra activele oficiale ale lui Putin sunt modeste, iar stilul său de viață este „finanțat dintr-un cerc format din familie, prieteni și elită”.

Lista de sancțiuni din Regatul Unit include acum peste 1.000 de persoane și 100 de entități.

0Shares