Anastasia Nichita, desemnată cea mai bună luptătoare a anului 2023 din Europa: „N-am obţinut o medalie la campionat, dar am primit mai mult”

 Anastasia Nichita, desemnată cea mai bună luptătoare a anului 2023 din Europa: „N-am obţinut o medalie la campionat, dar am primit mai mult”
22Shares

Sportiva Anastasia Nichita a primit titlul de „Cea mai bună luptătoare a anului 2023 din Europa”. S-a întâmplat după ce luptătoarea a primit o traumă la Campionatul European de Lupte de la București. „N-am reușit să obțin o medalie, în schimb am primit ceva mai mult”, a scris campioana, scrie UNIMEDIA.

„N-am reușit să obțin o medalie la acest Campionat European în schimb am primit ceva mai mult, titlul de „Cea mai bună luptătoare a anului 2023 din Europa”.

Reacția mea a fost pur și simplu Wow, dintre toate fetele care practică luptele anume eu am fost nominalizată.

Am acceptat trauma pe care am primit-o drept o lecție și am luat doar partea pozitivă din toată povestea asta, așa a trebuit să se întâmple și bine că nu mai rău. Abia aștept să mă fac bine și să pot începe pregătirea pentru Jocurile Olimpice”.

N-am putut fi prezentă la premiere de aceea distincția am primit-o în cameră”, a scris Anastasia Nichita, într-o postare pe instagram.

Anastasia Nichita a ajuns la spital. S-a întâmplat după ce sportiva a primit o traumă în timpul unei lupte, din care a ieșit învingătoare, la Campionatul European la Lupte, desfășurat la București.

Pe 27 ianuarie curent, comitetul Național Olimpic și Sportiv a desemna cei mai mai buni sportivi ai anului 2023. Anastasia Nichita s-a bucurat pentru a treia oară de acest titlu.

În 2019, la Campionatul European de Lupte de la București, ea a câștigat una din medaliile de bronz la proba feminină 57 kg. În același an, a mai câștigat o medalie de bronz la proba feminină 57 kg la Jocurile Europene din 2019, desfășurate la Minsk, ultimul meci fiind câștigat în fața lui Grace Bullen din Norvegia.

A câștigat medalia de aur la proba feminină 59 kg la Campionatul European de Lupte din 2020, desfășurat la Roma. În același an, a luat aurul la aceeași probă la „Individual Wrestling World Cup”, competiție organizată în locul Campionatului Mondial.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a clasat pe locul 7.

La începutul anului 2024, sportiva era pe primul loc în clasamentul Federației Internațional.

Anastasia Nichita a luat bronzul la Zagreb Open Croația.

22Shares

Mihaela Cojocari

https://shok.md/