Externe

180 de persoane au fost arestate în Turcia din cauza prăbușirii clădirilor în timpul cutremurului

Peste 600 de persoane sunt anchetate în Turcia în legătură cu prăbușirea clădirilor în timpul cutremurului mortal din 6 februarie.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul Justiției, Bekir Bozdag

Bozdag a precizat că 184 de suspecți, inclusiv antreprenori de construcții și proprietari de imobile, au fost deja arestați.

Ministrul vorbea la televiziune din sud-estul Turciei, unde a avut loc un cutremur cu magnitudinea 7,8, urmat de un alt cutremur masiv câteva ore mai târziu.

Comentariile sale au arătat cât de mult s-a extins investigația – în urmă cu două săptămâni, autoritățile au declarat că au fost emise 113 mandate de arestare.

Printre cei arestați se numără și primarul unui oraș din apropierea locului unde au avut loc cutremurele.

Peste 160.00 de clădiri s-au prăbușit sau au fost grav avariate în urma cutremurelor din Turcia, ridicând semne de întrebare cu privire la faptul că o eroare umană a exacerbat dezastrul.

De ani de zile, experții au avertizat că corupția galopantă și politicile guvernamentale au făcut ca multe clădiri noi să fie periculoase. Bilanțul confirmat al victimelor din Turcia și Siria a depășit deja 50.000 de morți.

Partidele de opoziție și unii experți în construcții acuză administrația președintelui Recep Tayyip Erdogan că nu a respectat reglementările privind construcțiile și că a încercat să devieze vina generală pentru dezastru.

Ei spun că politica guvernului permite așa-numitele amnistii pentru antreprenorii care încalcă codurile de construcție pentru a stimula un boom al construcțiilor, în special în regiunile predispuse la cutremure.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *