Social

Șefa PA, Veronica Dragalin și Victor Furtună, șeful interimar al PCCOCS, au rămas fără adjuncți noi. Ce a decis CSP?

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a rămas fără un nou șef adjunct, cel puțin până la mijlocul lunii martie curent. Candidatura lui Octavian Iachimovschi, la funcția de adjunct al procurorului șef, nu a fost examinată în ședința de joi, 2 martie, a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). S-a întâmplat după ce ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că se va abține de la examinare, iar Consiliul nu a întrunit cvorum, transmite Realitatea.md.

„Pentru a asigura transparența tuturor detaliilor. În activitatea mea anterioară de avocat am participat cu domnul Iachimovschi în câteva dosare de rezonanță. Mă abțin de la examinarea chestiunii date”, a precizat ministra.

Ulterior, șefa CSP, Angela Motuzoc a anunțat că în aceste circumstanțe Consiliulul nu are cvorum, iar subiectul va fi examinat la următoarea ședință din 15 martie curent.

La aceeași ședință, membrii CSP l-au lăsat și pe șeful interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Victor Furtună, fără un adjunct nou, iar candidatura lui Dumitru Barbuța fiind respinsă.

Au fost respinse și următoarele candidaturi: Iurie Lealin în funcția de procuror – șef al Secției proceduri non – penale și implementare CEDO a Procuraturii Generale, Alexandru Machidon la funcția de șef interimar al Procuraturii raionului Criuleni și candidatura lui Sergiu Roșu în funcția de adjunct al șefului Procuraturii raionului Ștefan-Vodă.

În schimb, procurorul Vitalie Bișleaga a fost numit în funcția de șef interimar al Procuraturii municipiului Bender, Nicolae Geru a fost numit șef interimar al Procuraturii raionului Dubăsari,  iar Sergiu Crețu – șef interimar al Procuraturii raionului Rîșcani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *