Social

VIDEO. DECIS! Câte 30 de zile de arest, pentru cei 7 tineri, reținuți pentru pregătirea dezordininilor în masă

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersurile procurorilor, privind plasarea în arest preventiv a tinerilor reținuți sâmbătă pentru pregătirea dezordinilor în masă. Astfel, cei șapte tineri urmează să stea în arest următoarele 30 de zile.

Cei șapte bărbați reținuți pentru pregătirea destabilizărilor și dezordinilor în masă în timpul protestelor organizate de opoziția prorusă din R. Moldova au fost aduși marți în fața judecătorilor. Procurorii solicită câte 30 de zile de arest pentru persoanele reținute, scrie Ziarul Național.

Fiind aduși la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, aceștia și-au ascuns fețele.

Fiind întrebați câți bani au primit pentru a pune la cale dezordini în masă, aceștia au păstrat tăcerea.

Vă amintim că persoanele respective au fost reținute înaintea protestului de duminică trecută. Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat pe 12 martie că serviciile speciale din Federația Rusă pregăteau destabilizări și dezordini în masă în timpul protestelor organizate la Chișinău, apelând la unele persoane din R. Moldova.

Șeful IGP a prezentat probe fixate de către un agent al Poliției, infiltrat în grupurile care urmau să organizeze destabilizări. Potrivit acestuia, urmau să fie formate zece grupuri a câte cinci – zece persoane, care trebuia să fie instruite pentru provocări. Coordonarea tuturor acțiunilor ar fi fost organizată de către o persoană din Federația Rusă.

„Agentul nostru sub acoperire care a fost infiltrat în această grupare a intrat în contact direct cu persoana din Federația Rusă care se prezenta sub pseudonimul Mayan Sandu, care ulterior dirija acțiunile cu o altă persoana cu cetățenie atât a R. Moldova, cât și a Federației Ruse, dar cu domiciliul în Federația Rusă. Acest cetățean, care a venit din Federația Rusă și care urma să asigure acțiunile de instruire în vederea destabilizării ordinii publice, a mai venit o dată în ianuarie în R. Moldova, unde și-a perfectat un alt pașaport”, spunea Cernăuțeanu.

Potrivit șefului IGP, fiecărei persoane care urma să ia parte la acțiunile de destabilizare i s-a promis câte zece mii dolari. În acest scop, potrivit lui Viorel Cernăuțeanu, 25 de persoane, lideri ai acestor grupări, au fost escortate sâmbătă la IGP pentru documentare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *