MoldovaSpre UEUE / Nato

Parlamentul European, în favoarea începerii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE până la sfârșitul anului

Deputații din Parlamentul European au adoptat joi o rezoluție în favoarea viitoarei aderări a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și au cerut ca negocierile de aderare cu Chișinăul să înceapă înainte de sfârșitul anului.

Rezoluția în favoarea integrării europene a Republicii Moldova a fost susținută de 448 de eurodeputați, 45 împotrivă și 43 s-au abținut la vot.

În document se afirmă că Republica Moldova a demonstrat determinarea și capacitatea de a îndeplini cerințele Comisiei Europene pentru a începe negocierile de aderare, ceea ce ar fi o “investiție geostrategică” într-o Europă unită și puternică.

Deputații europeni solicită, de asemenea, UE și statelor sale membre să sporească asistența financiară și tehnică pentru Moldova, pentru a facilita integrarea rapidă și eficientă a acesteia în Uniunea Europeană.

În paralel, Parlamentul European face apel la toate forțele politice moldovenești să caute un consens cu privire la cele mai importante și urgente reforme pentru a armoniza în continuare legislația țării cu standardele UE, în special pentru a combate corupția și a consolida justiția.

În iunie anul trecut, liderii UE au acordat Moldovei statutul de candidat, alături de Ucraina. Se așteaptă ca în luna octombrie Comisia Europeană să publice o evaluare privind perspectivele de continuare a aderării Ucrainei și a Republicii Moldova la UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Stati linistiti! O sa vi se puna niste conditii pe care n-o sa le puteti indeplini niciodata; in schimb vi se va cere supunere totala.

  2. Va zice fratele vostru din Romania, stati departe de Uniunea Europeana ca nu e ceea ce pare sau ce se vrea a parea. E un dezastru total, praf a facut Romania au distrus statul in ultimul hal.

    1. Chiar așa??? Păi RM e un stat? Ei sunt distruși de mult, iar legile UE i-ar aduce în rândul lumii civilizate. Iar ce a „distrus” UE în România se vede de departe: am reușit și noi (cu chiu cu vai, că din fondurile europene nu iese parandărătul) să avem peste 1000 km autostradă cu finanțare europeană 85% (de la puțin peste 100 km în comunism), am reușit să atragem în România peste 56 miliarde de euro net, bani europeni, da e o distrugere totală. Și da, fără UE și numai cu „politicieni” de genul psdnl și haur eram praf de praf și pământ de flori…
      Ca să nu mai vorbim de dimensiunea PIB: 56 miliarde dolari în cel mai bun an comunist, peste 300 miliarde euro actual, peste 200 miliarde euro în oricare din ultimii 10 ani. E „distrugere” mare man, niciodată în istoria ei România nu a mai fost așa de „distrusă”!

    2. Deosebirea fatza de Romania e ca in RM nu ai ce sa distrugi, chiar daca ai vrea, ca e deja distrusa. Si nu uita un lucru, industria e in Transnistria, care dupa cum a declarata Maia Sandu, nu o controleaza deloc. Ca urmare, RM este un stat agrar. RM va fi un stat care sa primeasca fonduri UE, fara sa poata da nimic la schimb. Alipirea RM la UE se va face strict din ratiuni politice, fara ca UE sa profite cu ceva de pe urma aderarii RM. Ce inseamna asta ? Este un acord politic intre statele puternice din UE, prin care este unita RM cu Romania, unire de facto si nu de drept, unire care se realizeaza in interiorul UE. De ce s-a facut asa si nu altfel ? Pt ca nu leza scaunele deputatilor moldoveni, orgoliul rusofonilor si rusofililor din RM. Aceasta este tot ceea ce s-a putut realiza ca urmarea a podurilor de flori si a razboiului ruso-ucrainean. Aceasta este Unirea pe care multi o asteptau ca pe Unirea RFG cu RDG, dar care aici nu s-a realizat in felul firesc. Asa ca, nu ai cum sa o privesti ca pe “un dezastru total” doar daca esti IDIOT COMPLET si atat te duce capul ! Practic Unirea RM cu Romania se face pe banii contribuabilor europeni, altfele ar fi costat Romania bani pe care nu ii are ! Doar Germania si Franta au pus fiecare cate 200 milioane de euro pt Unirea cu RM. BAg seama ca tu esti complet iresponsabil si habar nu ai ce se intampla, dar te bagi ca musca-n curul calului si comentezi cand mult mai bine taceai !

    3. @alin sau aliona..Romania si-a marit pib-ul de 4 ori de cand e in UE din 2007, sosele noi, spitale, scoli, salariile au crescut, multi vin aici din asia sa lucrerze pe salarii de la 700 de euro in sus..Familii ce au cate 2 masini, case, copii dati la scoli private…Tu esti de prin siberia si nu-ti convine…Poti pleca in koreea de nord daca nu iti convine

  3. 15 ORI PIB-ul..din 89..
    Sunt probleme..dar altfel..
    Doar moldovenismul..insa..va fi SALVAT..si nacialnicii..vor sta in scaune pe banii europenilor..si vor lacrima dupa MAMA RUSIA CEA VITREGA..da..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *