/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 815: Atacuri la Harkov și Odesa. Zelenski se așteaptă la o ofensivă rusă mai amplă în nord-est

Guvernul a alocat 157 de mii de lei pentru confecționarea medaliilor comemorative de 9 mai

missing
25 martie 2020, ora 14:31

Guvernul a alocat 157,5 mii lei pentru confecționarea medaliei comemorative „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”, a legitimației aferente, a baretei de substituire și a cutiei capitonate, pentru 450 de veterani. O hotărâre în acest sens a fost aptobată astăzi de către Executiv.

Însemnul medaliei reprezintă un medalion rotund monocolor, de aur brunat, cu diametrul de 30 mm și cu toartă de suspensie în partea superioară, prin care însemnul se prinde cu un inel de baretă. Însemnul se confecționează din tombac patinat.

Pe avers, este reprezentată imaginea stilizată a compoziției sculpturale a monumentului din Chișinău consacrat eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă, vedere dinspre nord, flancată în partea dreaptă de milesimele „1945 / 2020”, totul în relief.

Pe revers, într-o cunună deschisă, formată din două ramuri de laur și așezată în exergă, cu caractere capitale în cinci rânduri este înscrisă legenda: „75 / DE ANI / DE LA VICTORIA / ÎN CEL DE-AL DOILEA / RĂZBOI MONDIAL”, totul în relief.

Mijloacele financiare necesare în acest sens urmează a fi alocate suplimentar Ministerului Apărării, la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram