/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 816: Atacuri cu drone în mai multe regiuni, inclusiv Kiev. Avertismentul Estoniei

Municipalitatea a primit o donație de două ambulanțe și o mașină funerară din partea unei fundații de caritate din Italia

missing
19 octombrie 2021, ora 11:02

Primăria municipiului Chișinău a primit două ambulanțe la mâna a doua și o mașină funerară în calitate de donație din partea unei fundații de caritate din regiunea Toscana, Italia. Vehiculele sanitare vor fi distribuite la două instituții medicale municipale: Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase de Copii și Spitalul Clinic Municipal nr. 4, pentru asistența medicală a pacienților și gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19.

Cele două unități sunt ambulanțe de tip B, în stare tehnică bună, echipate și dotate cu utilajul medical necesar. Ambulanțele vor fi utilizate pentru deplasarea copiilor la tratamente complexe și consultații medicale interdisciplinare, precum şi pentru transportarea pacienților aflați la tratament paleativ.

Acțiunea de donație a fost posibilă datorită parteneriatului de cooperare dintre regiunea Toscana, Italia și Primăria municipiului Chișinău.

Amintim că în perioada 18-19 octombrie, la Chișinău se află o delegație italiană în frunte cu primarul comunei Certaldo, regiunea Toscana, însoțit de un grup de  reprezentanți ai asociațiilor de caritate care promovează incluziunea școlară a copiilor diagnosticați cu autism. Delegația va avea întrevederi și schimb de practici cu specialiștii și profesorii din instituțiile de învățământ din capitală, în vederea îmbunătățirii procesului de incluziune a copiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram