/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

MAI anunță că va semna un acord oficial de schimb de date biometrice cu FBI. Care sunt beneficiile acestui acord

missing
22 noiembrie 2021, ora 17:08

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco a prezentat rezultatele în urma vizitei de lucru a delegației MAI în Statele Unite ale Americii și a anunțat că Biroul Federal de Investigații (FBI) și MAI s-au angajat să încheie un acord oficial de schimb de date biometrice în cadrul programului FBI „Schimb global de date biometrice și alte date de identitate”.

„Acordul respectiv va oferi posibilitatea de a căuta în baza de date a FBI de aproape 80 de milioane de înregistrări și de a primi înapoi un raport al oricăror rezultate asupra teroriștilor și a criminalilor transnaționali cunoscuți sau suspectați. Acest acord va ajuta investigațiile, va îmbunătăți eficacitatea aplicării legii și va promova siguranța publică. Din anul 2002, în cadrul acestui program participă peste 50 de țări, care au acces la peste 450.000 date biometrice”, se arată într-o notă informativă a ministerului.

O altă vizită făcută de către ministră a fost în cadrul Biroului Internațional pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii (INL) al Departamentul de stat al SUA. În cadrul acestei întâlniri, a fost discutată importanța cooperării internaționale între agențiile de aplicare a legii specializate și subdiviziunile MAI în domenii precum și combaterea criminalității transfrontaliere, a traficului de droguri, traficului de arme, traficul de ființe umane, etc.

„Această vizită a avut loc în contextul parteneriatului strategic moldo-american. Asistența care ne este oferită de colegii din SUA are o contribuție semnificativă la capacitarea organelor de aplicare a legii din Republica Moldova. Vizita a fost generată și de nevoile noi de colaborare dintre Republica Moldova și SUA, în contextul noilor provocări la securitatea internațională și regională – aici vorbim despre pandemie și criza migrațională, precum și despre ritmul cu care se dezvoltă criminalitatea cibernetică și cea transfrontalieră. Republica Moldova este un partener sigur și de încredere al Statelor Unite și a Uniunii Europene pentru a face un front comun la prevenirea și intervențiile necesare, astfel asigurând securitatea atât națională, cât și în regiune”, a declarat ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco în cadrul unui briefing de presă.

Delegația Republicii Moldova a vizitat și Homeland Security Investigation (HSI) și Biroul Interpol Washington, agenție care întrunește cele mai multe organe de aplicare a legii din SUA, responsabilă de investigarea criminalității și amenințărilor transnaționale la nivel național și internațional, inclusiv responsabilă de securitatea frontierelor și domeniului vamal. Acolo s-a discutat despre asigurarea schimbului de informații ca element obligatoriu în investigarea criminalității transfrontaliere în contextul procesului de tehnologizare, sporirea mobilității oamenilor, dar și adaptabilitatea și perfecționarea structurilor criminale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram