(doc) Dorin Chirtoacă este candidatul desemnat de Mișcarea Politică Unirea la alegerile prezidențiale din toamnă

Fostul primar de Chișinău a fost desemnat de către consiliul Mișcării Politice Unirea în calitate de candidat la alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc la data de 1 noiembrie 2020.

Foto: UNIMEDIA

„Având în vedere desfășurarea alegerilor prezidențiale în data de 1 noiembrie 2020 și pornind de la imperativul identificării unui singur candidat unionist pentru alegeri, Mișcarea Politică Unirea (MPU) a făcut apeluri publice, adrese în formă scrisă și dezbateri pe acest subiect. Având la bază consultările primare, statutare, în cadrul organelor decidente ale partidelor componente, MPU a luat decizia de a-l desemna pe Dorin Chirtoacă în calitate de candidat.”, se arată într-un document făcut public de fostul primar al capitalei.

Dorin Chirtoacă a declarat că decizia a fost semnată, conform acordului MPU, de reprezentanții tuturor celor 5 partide componente ale MPU. Acesta a menționat faptul că Platforma „Dreptate și Adevăr” a avut „până inclusiv la finalul ședințelor și discuțiilor, o alta abordare a lucrurilor.”

În acest context, Mișcarea Politică Unirea se arată deschisă și pentru alte propuneri din partea partidelor unioniste din cadrul Mișcării.

„MPU va continua să depună eforturi intense pentru identificarea candidatului unionist unic, rămânând, astfel deschisă propunerilor din partea altor partide unioniste, a segmentului asociativ, a mediilor academice, profesionale și artistice, a diasporei, pentru a coagula opțiunea politică și electorală unionistă, în viitoarele alegeri prezidențiale”, se arată în decizia MPU.

Decizia Consiliului Mișcării Politice UNIREA / Sursa:Dorin Chirtoacă/Facebook

Menționăm că Dorin Chirtoacă a fost primar al capitalei din 2007, timp de trei mandate consecutiv. La 25 mai 2017, Dorin Chirtoacă a fost reținut de către ofițerii CNA, împreună cu alți nouă angajați ai primăriei, fiind bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

La 28 iulie 2017 Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al capitalei pe perioada anchetei, conform deciziei judecătoriei sectorului Buiucani, iar la data de 16 februarie 2018 și-a anunțat demisia, fiind succedat de candidata PD, Silvia Radu.


Pub