(video) Perciun, după concursul scandalos de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice: Declarațiile Nataliei Reaboi sunt mincinoase

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun a venit cu explicații, în urma scandalului de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice pe concursul pentru șefia instituției. „Declarațiile Nataliei Reaboi sunt mincinoase, nu a fost desemnat un nou director. O vom acționa în judecată”, a declarat Perciun la emisiunea REZOOMAT de la rlive.md.

Foto: colaj

„În primul rând, eu nu l-aș numi scandal, iar în al doilea rând, Ministerul Educației a pornit un proces de desfășurare a concursurilor sportive pentru prima data în ultimii 3-4 ani de zile. Aveam foarte multe situații de interimat și am considerat că este oportun să avem anumite persoane în funcții pe deplin, și am pornit un proces de desfășurare a concursurilor. 

La fel, pentru prima data în mulți ani de zile, Ministerul Educației a început să facă audite în școlile sportive și așa se face că primul audit a avut loc în această instituție de învățământ și de aici cred că se trag cele mai multe probleme, pentru că s-au făcut niște constatări ale auditului îngrijorătoare în raport cu această instituție. S-au constatat abateri financiare grave, noi am transmis materialele și la CNA. 

Voi da exemplu la doar câteva lucruri, care au fost depistate, unele dintre cele mai mărunte, dar foarte vizibile și clare pentru toată lumea. Bunăoară, un automobil din 2021 nu mai este folosit, dar în tot acest timp, 20 de mii de lei se cheltuiau pentru benzină. Este vorba despre automobilul fostului director. Nemaivorbind că acesta era angajat pe câteva funcții, era și director, și metodist, și antrenor.

O altă practică frecventă, când profesorii, din cei 4000 de lei acordați pentru materiale didactice, întorceau o parte din ei instituției, sub diverse aspecte, spre exemplu, de a cumpăra anumite bunuri, dar, într-un final, acești bani ajungeau probabil în buzunarele conducătorilor acestor instituții.

Concursul nu a fost câștigat de această participantă, nu există niciun ordin prin care să se fi desemnat câștigătorul.

Toate concursurile care se desfășoară la minister sunt cu înregistrări, care, ulterior, sunt disponibile pentru oricine este interesat.

Sunt depuse contestații și nimeni nu este desemnat  câștigător al acestui concurs. Nici nu cred ca în următoarele 2 săptămâni să se emită vreun ordin. Declarațiile acestei doamne sunt mincinoase și cel mai probabil colegii mei o vor acționa în judecată, pentru că ea a invocat anumite lucruri în raport cu alți colegi și cred că ei mâine se vor adresa în instanța de judecată cu privire la defăimare și informații false și mincinoase. Dar izvorul problemei este auditul”, a declarat Dan Perciun.


Scandalul la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice a început după numirea în funcție a noului director. Șefa adjunctă a instituției, Natalia Reaboi, susține că a câștigat concursul, dar nu a fost desemnată în funcție. Aceasta a declarat că pe data de 18 aprilie a fost informată că membrii Comisiei s-au greșit în calcularea notelor și că a fost depășită de contracandidatul său, Octavian Savva.

Scandalul iscat după numirea în funcție a noului director al Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice ia amploare. Mai mulți reprezentanți ai Federației de Gimnastică Ritmică Sportivă din Moldova au lansat un apel video în susținerea Nataliei Reaboi, care susține că a câștigat concursul, acumulând cel mai mare punctaj, însă nu a fost desemnată câștigătoare.


Pub