Biden îl acuză pe Putin de moartea lui Navalnîi: „Fără nicio îndoială el e responsabil”

Preşedintele rus Vladimir Putin este responsabil de moartea opozantului Aleksei Navalnîi în închisoare, a declarat vineri preşedintele american Joe Biden, potrivit digi24.ro.

Foto: digi24.ro

Potrivit liderului de la Casa Albă, nu există motive să se creadă că relatările privind moartea lui Navalnîi nu sunt adevărate. 

Biden a mai spus că nu este surprins de anunţul privind decesul opozantului rus, precizând însă că este „scandalizat”. 

Președintele SUA a adăugat că acesta este momentul pentru o „mai mare unitate” între aliații NATO pentru a se opune lui Vladimir Putin, în ciuda „încercărilor disperate ale președintelui rus de a elimina orice opoziție”. 

De asemenea, președintele american a transmis condoleanțe apropiaților lui Navalnîi și familiei sale.

„Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Aleksei Navalnîi, curajul său nu va fi uitat”, a adăugat el. 

Biden a mai explicat că Navalnîi a rezistat cu curaj violenței regimului lui Putin, pentru care a fost încarcerat, otrăvit, și nimic din toate acestea nu l-a oprit. 

El a mai lăudat curajul lui Navalnîi, spunând că ar fi putut trăi în străinătate în exil după ce a fost otrăvit în 2020, dar nu a făcut-o. „Era ceva ce Putin nu e. Era curajos, dedicat și credea că o Rusie pentru toată lumea este o Rusie pentru care merită să lupți. Fără nicio îndoială Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi”, a mai declarat Joe Biden.


Pub