Ilan Șor: Regimul Sandu-PAS are nevoie de stări de urgență, pentru a continua să fure

„Regimul Sandu-PAS are nevoie de stări de urgență, pentru a continua să fure”. Astfel a comentat liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, decizia reprezentanților guvernării de a prelungi cu încă 60 de zile starea de urgență în țara noastră, în contextul situației din Ucraina.

Foto: Ilan Șor

„Aproximativ trei milioane de cetățeni ai Republicii Moldova sunt ostaticii stării de urgență, instituită de către regimul Sandu-PAS și prelungită după fiecare 60 de zile. Bravo, Maia! Poți fi înscrisă în Cartea Recordurilor Guinness pentru această anti-performanță. Nicio țară din regiune, din Europa, niciun stat învecinat cu Ucraina nu a instituit stare de urgență. Pentru că nicio țară nu are o guvernare atât de idioată, care își bate joc de popor”, a menționat Ilan Șor, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El a mai adăugat că, pe fundalul stării de urgență, se comit cele mai mari ilegalități și furturi.

„Criminalii de la guvernare au nevoie de stări de urgență pentru a continua să fure. În doar un an, Uniunea Europeană a oferit Moldovei un miliard de euro. Maia, unde-s banii? Această întrebare și-o pun toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv cei care v-au votat. Vă spun eu unde sunt acești bani. I-au furat! O parte a ajuns în conturi off-shore, alta - în proprietăți peste hotare, dar și în Moldova. În țara noastră, se fură acum mai mult ca niciodată. Asta în timp ce Maia Sandu ne spune povești despre integrarea europeană”, a precizat Ilan Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a mai declarat că regimul Sandu-PAS are nevoie de stări de urgență, pentru a limita drepturile și libertățile cetățenilor.

„Starea de urgență este necesară regimului Sandu-PAS pentru a asmuți polițiștii mascați împotriva bătrânilor și oamenilor săraci, care nu mai pot îndura bătaia de joc și își cer drepturile în stradă. Guvernarea îi consideră pe cei aproape 80% dintre cetățeni, pe care i-au sărăcit, drept „diversioniștii care vor să dea jos guvernarea democratică”. Starea excepțională reprezintă un motiv pentru ca Sandu-PAS „să-i dea cu capul de asfalt” pe agenții economici din țară, ajunși în prag de faliment din cauza incompetenței și a intereselor obscure ale grupărilor din PAS. Starea de urgență este necesară regimului pentru a ține închise televiziuni și alte surse de informare, care arată adevărul dureros pentru guvernare. Au instituit cenzura și pe internet. Asta înseamnă integrare europeană, democrație și stat de drept? Prelungirea stării excepționale înseamnă prelungirea hoțiilor, abuzurilor și ilegalităților regimului Sandu-PAS. Orice regim are însă și sfârșit. Pentru actualul regim, sfârșitul va fi dureros”, a mai afirmat Ilan Șor.

Guvernul a decis miercuri ca starea de urgență în țara noastră să fie prelungită cu încă 60 de zile, începând cu 5 aprilie.


Pub