Schimb de distincții la Paris: Macron, decorat cu „Ordinul Republicii” de Maia Sandu. Ce a primit președinta

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu omologul său francez, Emmanuel Macron, la Paris. În cadrul vizitei în capitala franceză, șea statului a primit, din partea omologului său, Marea Cruce a Legiunii de Onoare, care este cea mai înaltă distincție a statului francez. La rândul său, Maia Sandu a conferit cea mai înaltă distincție de stat „Ordinul Republicii”, președintelui Franței.

Foto: Facecbook/Maia Sandu

„La Paris, mi-am exprimat profunda recunoștință președintelui Emmanuel Macron pentru că susține ferm drumul european al Moldovei, dar și al Ucrainei - cea care apără pacea noastră și a întregii Europe. 

În semn de înaltă apreciere a contribuției deosebite la consolidarea relațiilor de prietenie și cooperare moldo-franceze, pentru susținerea activă a procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și pentru eforturile dedicate restabilirii păcii pe continentul european, i-am conferit astăzi Excelenței Sale, Emmanuel Macron, cea mai înaltă distincție de stat „Ordinul Republicii”. 

La fel, mi-a făcut o deosebită onoare să primesc din partea omologului meu Marea Cruce a Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincție a statului francez”, a scris șefa statului Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu omologul său francez, Emmanuel Macron, în cadrul vizitei pe care o întreprinde astăzi la Paris. Șefa statului a ținut și un discurs în care a apreciat sprijinul Franței acordat țării noastre în calea de integrare europeană și a îndemnat UE să sprijine, în continuare, Ucraina.


Pub