Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Premii în valoare de circa…

Premii în valoare de circa 1,5 milioane lei pentru sportivii și antrenorii moldoveni

Sursa foto: Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova

Sportivii și sportivele din țara noastră care au obținut medalii la Jocurile Europene din Krakow – Malopolska, Polonia, și la Campionatul European de Haltere pentru tineri, organizat la Chișinău, au fost premiați, miercuri, 12 iulie, de Ministerul Educației și Cercetării.

Valoarea totală a premiilor pentru lotul național la Jocurile Europene din Polonia este de 1 484 000 lei, iar pentru sportivii care au câștigat medalii în cadrul Campionatului European de Haltere este de 86 250 lei, potrivit datelor prezentate într-un comunicat al Ministerului Educației și Cercetării. 

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a felicitat sportivii și antrenorii acestora pentru succesele înregistrate, menționând despre rolul fiecărui participant la competiții de a reprezenta țara noastră cu demnitate.  

„Sportul mereu a promovat pacea și a unit oamenii. Iar în contextul obținerii statutului de țară candidat la aderarea la Uniunea Europeană, victoriile sportivilor noștri au o semnificație aparte. Am dovedit că suntem parte a marii familii sportive europene și că punem preț pe performanță, muncă și dedicație. Ministerul Educației și Cercetării va continua să susțină sportivii și antrenorii prin burse de performanță, prin crearea condițiilor adecvate pentru activitate, dar și prin susținerea participării acestora la competiții europene și mondiale”, a menționat Anatolie Topală. 

La Jocurile Europene din Polonia, o medalie de bronz a obținut Serghei Tarnovschi și una de aur – Artiom Livădari. Este pentru prima dată, când țara noastră obține aur la această competiție europeană.  

Pe de altă parte, la Campionatul European de Haltere halterofilii moldoveni au obținut 21 de medalii: 4 de aur, 12 de argint și 5 de bronz.