Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ SIS: Alte 5 site-uri…

DOC SIS: Alte 5 site-uri care publică informaţii false în domeniul ce afectează securitatea națională, urmează a fi blocate

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Alexandru Musteața, a semnat miercuri, 22 martie, un ordin ce prevede blocarea a cinci site-uri pentru că publică informații false ce ar putea afecta securitatea națională, se arată într-un comunicat.

Conform Ordinului, urmează a fi sistat accesul la: sputniknews.com, md.sputniknews.com, ro.sputniknews.com, sputniknews.ru, md.sputniknews.ru.

„Prin Ordinul directorului Serviciului Informații și Securitate din 22 martie 2023, lista surselor cu conținut online, care promovează informații false în domeniul ce afectează securitatea națională, în condițiile stării de urgență, aprobate prin Hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022, a fost completată cu portalurile: sputniknews.com, md.sputniknews.com, ro.sputniknews.com, sputniknews.ru, md.sputniknews.ru”

Potrivit reprezentanților SIS, „Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din R. Moldova la sursele menționate”.

Ordinul poate fi văzut aici:

Ordin_18 22.03.23 by Irina Ursu on Scribd