Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Participanții care au obținut note…

Participanții care au obținut note de 9 și 10 la Marea Dictare Națională, premiați de MEC

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a premiat marti, 12 septembrie, participanții care au luat note de „9” și „10” la Marea Dictare Națională. Lucrările scrise au fost verificate de o comisie constituită din cinci profesori universitari, doctori habilitați și doctori în filologie. Participanții au fost punctați în dependență de cunoașterea regulilor ortografice și de punctuație, precum și de organizarea estetică a textului în pagină și scrisul lizibil.

În urma evaluării, 57 de persoane au luat nota „9” inclusiv 9 elevi și 9 studenți, 7 profesori și lucrători în educație, și alți profesioniști în domenii precum comunicare, jurnalism, medicină și altele.

„(…) Sperăm că la anul viitor vom avea un număr dublu de participanți. Pentru noi acest eveniment va deveni unul tradițional. Credem că este o modalitate foarte bună de a celebra Ziua Limbii Române și o vom continua și pe viitor”, a spus ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun.

Nota „10” a fost obținută de:

  • Natalia Cebanu, educatoare, studentă la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”;
  • Veronica Golban, învățătoare la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”;
  • Nina Moraru, manager hotel;
  • Elena Ungureanu, cercetătoare științifică, filologă;
  • Olivia Lavric, studentă la muzică, conservatorul de muzică din Germania, Hamburg.

Pe 31 august, de Ziua Limbii Române, circa 450 de persoane și-au testat cunoștințele la limba română participând la Marea Dictare Națională.