Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Președinta Maia Sandu a transmis…

Președinta Maia Sandu a transmis condoleanțe familiilor lovite de cutremurul din Turcia

„Transmit condoleanțe familiilor lovite de această calamitate și le urez forță de muncă, curaj și speranță tuturor celor care luptă contracronometru să salveze oameni din ghearele dezastrului”, menționează președinta Maia Sandu în mesajul său adresat poporului turc, lovit de mai multe cutremure luni, 6 februarie.

„Două seisme de o magnitudine neobișnuit de puternică au zguduit noaptea trecută și astăzi Turcia și Siria. Cutremurele au făcut mii de victime, au distrus un număr impunător de clădiri și obiecte de infrastructură, mii de oameni rămânând sub dărâmături. Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat”, declară Maia Sandu.

În seara zilei de 6 februarie, cincizeci și cinci de salvatori moldoveni de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne au plecat în misiune în Turcia „pentru a pune umărul, alături de salvatorii din alte țări, la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate”.

„Dragi salvatori, aveți în față un drum lung și o misiune grea – veți munci fără pauze, căutând să salvați cât mai multe vieți omenești. Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă”, se arată în mesajul președintei.