Fostul ministru al Finanțelor, Ion Chicu, numit consilier prezidențial de Igor Dodon9Foto© zdg.md

Fostul ministru al Finanțelor, Ion Chicu, numit consilier prezidențial de Igor Dodon

, 17 știri, 4 vizualizări

„De mai multe ori am apreciat public eforturile dumnealui menite să sporească eficiența sistemului bugetar-fiscal, bazându-mă, inclusiv, pe conlucrarea pe care am avut-o în perioada 2005-2009 în echipă cu dna Greceanîi. Experiența obținută în acea perioadă, dar și activitatea dlui Chicu în cadrul Băncii Mondiale pe parcursul a mai multor ani, au fost raționamentele pentru care am acceptat fără echivoc numirea sa în decembrie 2018 în funcția de ministru.

În pofida mai multor provocări pentru domeniul bugetar în această perioadă, dl Chicu împreună cu echipa de profesioniști din cadrul Ministerului Finanțelor, a reușit să mențină stabilitatea sistemului bugetar-fiscal.

Am discutat despre provocările pentru sistem legate de specificul anului 2019, inclusiv necesitatea promovării unor politicii bugetar-fiscale pentru sporirea competitivității economiei noastre, implementarea cu succes a legii salarizării în sectorul public, alte reforme stringente pentru sistemul financiar-bancar al țării”, a scris Igor Dodon.