Hoţ în lege din R. Moldova, reţinut la Moscova, la solicitarea autorităţilor de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
catuse arestat Galati

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), a fost emis mandat de arest pe numele liderului unei grupări criminale, hoţul în lege alias „Turoc”, iar miercuri, 22 aprilie, acesta a fost reţinut la Moscova, Rusia.

În privinţa acestuia urmează să fie iniţiate procedurile de extrădare către autorităţile de la Chişinău. Potrivit legii, această faptă este pedepsită cu închisoarea pentru un termen cuprins între 8 şi 15 ani.

Potrivit materialelor acestei cauze instrumentate de către procurorii PCCOCS, de comun cu ofiţerii Direcţiei combaterea crimei organizate a INI al Inspectoratului General al Poliţiei, învinuitul este originar din satul Leuşeni, Teleneşti. Hoţul în lege are vârsta de 39 de ani şi domiciliază în Moscova de mai mulţi ani. Organizaţia criminală activează din 2013 şi este structurată în reuniuni de grupări criminale, care înfăptuiesc infracţiuni de şantaj, furturi, tâlhării şi trafic de droguri. Organizaţia are  şi membri din Moldova, iar la această etapă, a fost stabilit şi anunţat în căutare şi un cetăţean al Rusiei.

Trebuie menţionat şi faptul că hoţul în lege reţinut a fost condamnat anterior, în Rusia, pentru păstrare de droguri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite