Moldova a recepţionat o nouă tranşă de 98.280 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pfizer

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică a recepţionat alte 98.280 doze de vaccin Pfizer/BioNTech, din cele peste 700 de mii de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii prin intermediul Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistenţă Externă. Dozele urmează să fie distribuite proporţional în toate punctele de vaccinare din R. Moldova, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, achiziţia a fost realizată în contextul implementării Componentei „Sănătate” a Proiectului „Răspuns de urgenţă la COVID-19 şi suport pentru întreprinderile micro, mici şi mijlocii”, în conformitate cu Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB), semnat la data de 29 iulie 2020.

În total, Republica Moldova a recepţionat peste un milion de doze de vaccin Pfizer. Prin intermediul platformei COVAX – peste 125 de mii de doze, donaţie din partea României – peste 100 de mii de doze, achiziţii – peste 500 de mii de doze. Până astăzi, mai bine de 959 de mii de oameni din Republica Moldova au încheiat schema completă de vaccinare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite