Igor Dodon: Funcţia de preşedinte al Parlamentului ar fi o garanţie pentru socialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Funcţia de preşedinte al Parlamentului ar fi o garanţie pentru socialişti pentru că preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost suspendat de cinci ori în ultimii doi ani jumătate. Atunci când sunt încercări de a destitui şeful statului, rămâne să exercite funcţia de şef al statului preşedintele Parlamentului. Explicaţia a fost oferită de Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, transmite IPN.

„Speakerul Parlamentului este aproape imposibil de a fi scos din funcţie. În ultimii zece ani de guvernare pro-europeană o dată a fost scos speakerul, în 2013, mai mult nu a fost”, a menţionat şeful statului.

Igor Dodon spune că a făcut tot posibilul în calitatea sa de preşedinte al Republicii Moldova pentru ca să existe o majoritate parlamentară. De asemenea, şeful statului consideră că responsabil de alegeri anticipate, dacă acestea vor avea loc, va fi blocul ACUM. Totuşi,  preşedintele menţionează că până când nu există o altă decizie a Consiliului republican al PSRM, mai există o şansă.

Întrebat dacă PSRM este gata să facă o coaliţie cu Partidul Democrat, preşedintele a menţionat că ultima în decizie a Consiliului republican se spune clar că fie se formează o majoritate cu ACUM, fie se merge la alegeri anticipate. „Să presupunem că democraţii ar fi gata să accepte ceea ce am înaintat pentru coaliţie de la ACUM. Socialiştii ar fi puşi în situaţia să decidă ce fac. Nu ştiu, nu pot să vă spun la această etapă. Pot să vă spun că socialiştii, la această etapă, nu examinează o coaliţie cu PDM”, a declarat şeful statului.

În opinia lui, cea mai importantă perioadă va fi 3-7 iunie când va fi emisă hotărârea Curţii Constituţionale legată de posibilitatea de a fi dizolvat Parlamentul. „Ultima săptămână va fi săptămâna când va fi luată decizia finală, dacă se creează sau nu o guvernare”, notează Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite