Vladimir Bolea (PAS), despre Dumitru Robu: E timpul să-şi manifeste calităţile profesionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Bolea, deputat PAS
Vladimir Bolea, deputat PAS

Să înceapă instrumentarea cazurilor de mare rezonanţă, fără niciun fel de nuanţare politică. Asta îşi doresc reprezentanţii guvernării de la noul procuror general interimar, Dumitru Robu. În acelaşi timp, reprezentanţii societăţii civile califică numirea lui Dumitru Robu drept o decizie corectă, candidatura acestuia fiind una potrivită pentru a asigura interimatul funcţiei, notează IPN.

Şeful statului a semnat decretul privind numirea lui Dumitru Robu în calitate de procuror general interimar, după desemnarea acestuia de către CSP. Preşedintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, califică drept previzibilă numirea lui Robu în funcţie.

„Numirea lui Robu are la bază 3 motive. În primul rând, contracandidatul lui ar fi avut mai multe şanse, dacă nu apărea acea problemă din declaraţia de avere. Robu a mai fost procuror general interimar în 2019 şi atunci nu a avut chiar o imagine negativă. Felul cum a fost tratat Robu după venirea lui Stoianoglo în funcţie, explică de ce el a fost ales, pentru că Robu nu are cea mai bună relaţie cu Stoianoglo. Guvernarea PAS îl cunoaşte pe Robu şi în urma activităţii sale din 2019”, a spus Dinu Plîngău în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Reprezentanţii guvernării şi cei ai societăţii civile spun că aşteptările de la procurorul interimar sunt mari, iar acesta ar trebui să livreze rezultate cât mai rapid.

„Ţara aşteaptă de la el fapte concrete, dosare duse la bun sfârşit, pentru ca are toate împuternicirile ca să-şi îndeplinească aceste obligaţiuni de serviciu, acum e timpul să-şi manifeste calităţile profesionale. Eu sper el să înceapă odată să instrumenteze cazurile de rezonanţă, fără niciun fel de nuanţare politică”, a spus deputatul PAS, Vladimir Bolea.

„Când el a exercitat funcţia de procuror general interimar, noi am fost martorii unor urmăriri penale fără precedent, pe dosarul uzurpării puterii în stat şi pe furtul miliardului s-au mişcat lucrurile. Este sub semnul întrebării afilierea politică, dar din toate candidaturile care au fost, Dumitru Robu este candidatura potrivită. Trebuie însă să menţionez că hotărârea CSP a fost contestată de Alexandr Stoianoglo la Curtea de Apel Chişinău şi urmează să se examineze şi acest aspect”, a spus Sorina Macrinici, jurist la Centrul pentru Resurse Juridice.

Dumitru Robu a mai exercitat interimatul funcţiei de Procuror General în anul 2019, după ce fostul şef al Procuraturii Generale, Eduard Harunjen şi-a dat demisia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite