[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost detașat cel de-al 16-lea contingent de militari KFOR în Kosovo
6 Ianuarie

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, alături de comandantul Armatei Naționale și partenerii străini, a participat la ceremonia de detașare a celui de-al 16-lea contingent de militari în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo, transmite CURENTUL. 

Cele 15 contingente detașate anterior în Kosovo au îndeplinit cu multă dedicație și profesionalism diversele misiuni pe care le-au avut în baza Camp Villaggio Italia.

„De aceea, am încrederea că efectivul care face parte din KFOR-16 va fi la fel de responsabil și vigilent la îndeplinirea sarcinilor stabilite de comandamentul internaţional al misiunii.

Mulțumesc, pe această cale, partenerilor italieni şi americani pentru sprijinul semnificativ acordat la capitolul logistică, asistenţă medicală, transport şi instruire.

De asemenea, aș vrea să le mulțumesc familiilor pacificatorilor pentru înțelegere, dar și susținerea pe care le-o oferă necondiționat.

Stimați militari,

Vă solicit să vă îndepliniţi misiunea onorabil și să demonstrați în continuare că Republica Moldova și Armata Națională sunt parteneri de încredere în eforturile internaționale de menținere a păcii. În același timp, vă îndemn să aveți grijă de viața și sănătatea dumneavoastră, astfel încât, peste 6 luni, să reveniți cu bine acasă și să împărtășiți cu colegii experiența pe care o veți obține în Kosovo.

Mult succes și drum bun!”, spune ministrul.

Cristina Pendea 

FB_IMG_1641467615934 FB_IMG_1641467613129

Inapoi la arhiva noutaților