[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spune PUN despre propunerea PAS de a semna un pact de neagresiune
13 Februarie

Partidul Unității Naționale (PUN) a luat act de propunerea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) privind semnarea unui pact de neagresiune între forțele pro-europene și unioniste și salută disponibilitatea acestei formațiuni spre colaborare, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, PUN susține că a avertizat de-a lungul timpului asupra pericolului capturării statului de către Igor Dodon și apreciază determinarea PAS de a combate aceste riscuri și amenințări, chiar dacă anterior s-a făcut responsabil de complicitate la apariția lor.

„Partidul Unității Naționale consideră că nici PAS, nici PPDA, nici alte partide unioniste nu ne sunt adversari și consideră că o colaborare postelectorala între aceste formațiuni este una firească. PUN nu consideră necesară semnarea unui pact de neagresiune deoarece cu toții suntem actori politici raționali și cu toți ne dorim binele Republicii Moldova. PUN se declara deschis pentru participarea la acțiuni comune care vizează promovarea și protejarea identității naționale românești în Republica Moldova, promovarea valorilor europene și euro-atlantice, a luptei anticorupție, precum și a altor acțiuni care să ducă la asigurarea prosperității și securității cetățenilor Republicii Moldova. PUN se va axa pe o campanie electorală corectă, cu dezbateri pe proiecte și programe, fără atacuri la persoană, dar pornind de la regula concurenței electorale oneste, în interesul alegătorilor. PUN consideră necesară o mobilizare exemplară în favoarea candidatului unionist sau pro-european ce va accede în turul doi, mobilizare care să prevină obținerea unui al doilea mandat de către Igor Dodon”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților