[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu, după CSS: Am recomandat Guvernului să introducă o interdicție…
30 Martie

În urma ședinței Consiliul Suprem de Securitate (CSS), Președintele țării, Maia Sandu, a oferit detalii despre ultimele decizii ale Consiliului, informează CURENTUL. 

„Am recomandat Guvernului să se introducă o interdicție temporară la exportul grânelor. Va fi făcută o anchetă prin care Agenția de Rezerve Materiale a decis să vândă o parte de grâu care urma să fie reînnoit”, a anunțat Maia Sandu.

Ce ține de subiectul privind contrabanda cu droguri pe teritoriul țării, Sandu a declarat: „Am ascultat mai multe rapoarte. Nu există un raport suficient cuprinzător pe care îl pot prezenta instituțiile statului, nu există estimări realiste. În această situație nu putem să judecăm cât de eficiente instituțiile pentru a combate acest fenomen. Am recomandat Guvernului să consolideze controlul vamal și de frontieră. Am recomandat Procuraturii Generale să prezinte studii analitice cuprinzătoare privind acest fenomen”.

Un alt subiect a fost gestionarea defectuoasă și delapidarea patrimoniului Republicii Moldova pe teritoriul Ucrainei. Astfel, șeful statului a spus că au fost formulate mai multe recomandări către Guvern și instituțiile statului.

„Am cerut de la toate instituțiile care au subiecte pe teritoriul Ucrainei – să vină cu informații despre aceste întreprinderi. Am recomandat Guvernului să angajeze o companie care să facă auditul financiar/juridic pe fiecare obiect în parte”, a conchis Maia Sandu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților