[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reprezentanții ministerelor reuniți în cadrul unui grup de lucru pentru integrare europeană
5 Februarie

Prima reuniune a Task-Force-ului pentru integrare europeană, condusă de către Viceprim-ministrul pentru integrare europeană Iurie Leancă, a fost organizată la 2 februarie, transmite CURNETUL.

Task-force-ul va activa în formatul unui Grup de lucru guvernamental, convocat cu regularitate la nivelul secretarilor de stat din cadrul celor 9 ministere și conducătorilor altor autorități subordonate guvernului. La reuniunile Task-Force-ului vor fi invitați experți independenți și reprezentanți ai societății civile care vor putea interacționa cu factorii de decizie la nivelul Guvernului și vor avea posibilitatea să vină cu propuneri de politici publice orientate spre avansarea agendei de reforme prioritare și implicit a dinamizării procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Participanții la reuniune de inaugurare a Task-Force-ului au venit cu propuneri pentru organizarea activității acestuia, sugerând utilizarea acestui format de lucru pentru abordarea și soluționarea subiectelor prioritare aflate pe agenda de reforme a guvernului.

Grupul de lucru va contribui la îmbunătățirea comunicării și vizibilitate strategică privind integrarea europeană, dar și la consolidarea dialogului și cooperării autorităților publice cu experții din societatea civilă în domeniul monitorizării și implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților