Vlad Țurcanu: Lupta împotriva corupției încă nu a început în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În pofida mai multor declarații și serii de rețineri efectuate de CNA și Procuratura Anticorupție în ultimele luni, lupta împotriva corupției încă nu a început în Republica Moldova. De această părere este analistul politic Vlad Țurcanu.

Într-un comentariu pentru Radio Chișinău, Țurcanu a remarcat că teama unor politicieni de apropierea față de Uniunea Europeană provine inclusiv din faptul că standardele acesteia nu lasă loc pentru justiția selectivă și impunitate.

„Dacă vom rămâne concentrați pe cauza noastră europeană, atunci trebuie să ne așteptăm că vor cădea și capete mai importante decât acelea ale unor directori de gimnazii. De aceea și această opoziție cruntă, ba surdă, ba zgomotoasă împotriva Uniunii Europene”, a declarat acesta.

Vlad Țurcanu mai spune că această opoziție nu provine doar din rațiuni geo-strategice, provine și din sânul clasei politice naționale, care înțelege foarte bine că nu poate să accelereze reformele în justiție, pentru că elitele noastre și-ar săpa singure sieși groapa, dacă vor admite așa ceva.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...