image
Sursa foto: Jurnal.md

Dorin Damir rămâne în arest în penitenciar, iar Alexandru Pânzari în arest la domiciliu

Curtea de Apel Chișinău a respins ca nefondat recursul avocatului președintelui asociației FEA, Dorin Damir, și a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care în privința acestuia continuă să fie aplicat arestul preventiv, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

În cazul lui Alexandru Pânzari, care la comiterea faptelor infracționale ocupa funcție de conducere în IGP, deși procurorii au prezentat probe suplimentare, Curtea a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

Precizăm că pe data de 5 iulie 2021 președintele Asociației FEA, Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, dar și inspectorul Poliției de Frontieră, Ion Cojocaru, au fost reținuți în urma unor percheziții efectuate de PCCOCS și SIS la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

Amintim că Alexandru Pânzari a fost reținut pe 30 iulie 2021 în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI. Dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: